Academie Babel: landelijk kenniscentrum voor inclusief theater

inclusief theater / bundelen / verzamelen / onderzoeken / delen / expertise / ontwikkeling / verspreiden / ervaren / gamechangers / zorg / kunst / inclusievesamenleving / kennispodium

 

kennispodium voor inclusief theater

Bij Theater Babel Rotterdam maken we inclusief theater en leiden theatermakers op. Ons theater is kunst en middel tegelijk. De artistieke kwaliteit staat voorop, tegelijkertijd geloven we dat inclusief theater kan bijdragen aan een samenleving waarin we allemaal zichtbaar zijn en meedoen. Waar beperkingen en bijzondere kenmerken erbij mogen horen. Een inclusievere samenleving komt er niet vanzelf: dat moeten we samen doen. Onderdeel van Academie Babel is daarom het landelijk kenniscentrum voor inclusief theater. Hier bundelen, verzamelen, onderzoeken en delen we kennis over inclusief theater maken. Een kennispodium voor inclusief theater.

 

methodiek ontwikkeling

De afgelopen jaren hebben we veel onderzoek gedaan naar een sterkere verbinding tussen zorg en kunst. De komende drie jaar willen we onze methodiek tot een overdraagbare methodiek maken. Een innovatieve manier van theatermaken die inclusief theater overal mogelijk maakt.

 

We werken samen met het lectoraat Disability Studies, Diversiteit in Parcipatie onder leiding van lector Mieke Cardol. Dit lectoraat is onderdeel van het Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam. Het komende seizoen zullen we ook een samenwerking uitdiepen met Hogeschool Inholland en de opleiding Docent Theater van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten (Arnhem). We nodigen experts, instellingen en studenten van relevante opleidingen van harte uit om met ons mee te denken.

 

expert programma

Wij willen een verandering in het werkveld van kunst & zorg. Ben jij een gamechanger of wil je dat zijn? Bij ons kun je je samen met andere professionals specialiseren in het maken en inzetten van theater met specifieke doelgroepen. Een laboratorium op het snijvlak van zorg en kunst: we leren door te doen. Het komend jaar starten we een pilot: doe je mee?

 

expertise overdracht

Hoe wij kijken naar de mens en onze ideeën over inclusief werken delen wij graag met scholen, bedrijven en zorginstellingen. We geven workshops op maat, zijn onderdeel van curricula op hogescholen en geven coaching. Wij hebben ervaren dat onze inbreng vaak voor prettige opschudding en nieuwe inzichten zorgt. Monique van den Heuvel -docent bij de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn- schreef dit over de workshops die we op de Hogeschool Rotterdam gaven.

Bij Theater Babel Rotterdam dromen we van & werken we aan een mooiere inclusieve samenleving. Droom, denk en doe je mee?

 

Voor meer informatie : wilbert@theaterbabelrotterdam.nl